El cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra d’Educació, Roser Suñé, van inaugurar l’ampliació de l’escola Germans de Riba d’Ordino. Els treballs han costat uns tres milions d’euros i suposen que el centre guanyi una quinzena d’aules, la cobertura del pati i l’arranjament d’alguns espais, com ara la biblioteca i l’aula de plàstica. Tal com va exposar la titular d’Educació, el centre tindrà ara capacitat per a 650 alumnes, amb la qual cosa es garanteix que es pugui donar resposta a les necessitats en els anys futurs, ja que actualment hi estudien uns 400 alumnes.

Els espais estan ocupats pels sistemes educatius andorrà i francès i, tal com va afegir el cap de Govern, es tracta d’una de les poques obres que l’executiu ha pogut licitar i completar en aquesta legislatura. Martí també va destacar les obres que s’estan fent a Canillo, i que suposaran que en dos anys ja no hi hagi cap centre que hagi de tenir aules en barracons.

En el seu discurs inaugural Martí va posar en relleu que aquesta legislatura ha estat marcada per la contenció de la despesa però que s’ha intentat no aplicar aquesta política a educació. Va recordar que davant l’ONU va parlar del tret diferencial que suposa que el país compti amb tres sistemes educatius i tots gratuïts i que Andorra ha estat convidada a prendre part en el programa de l’educació en primer lloc, de les Nacions Unides.

Ahir, precisament, era el Dia mundial del docent i Martí va expressar que “ni aquest Govern ni els que vinguin” poden fer retallades en educació i va reconèixer “la gran feina” que fan els mestres. Suñé va recordar que amb aquesta ampliació es tornen a tenir tots els alumnes que ocupaven les escoles velles en un sol centre i va valorar que es tracta d’una “obra molt ben pensada”.

L’arquitecte, Gerard Veciana, va destacar que s’ha pogut completar en una mica més de dos anys, un fet que va posar en relleu tenint en compte que es tracta de 2.500 metres quadrats nous i la complexitat que ha suposat haver de treballar amb l’altre centre al costat en funcionament. A més, va destacar l’eficiència energètica de l’edifici, que farà que la despesa sigui molt baixa.